TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Matjesy v oleji
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1900 kJ
Bílkoviny: 13 g SAFA: 5.3 g
Tuky: 44 g Cukry: 0.3 g
Sacharidy: 1 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.5 g

Jedná se o sleďovité ryby naložené v oleji a koření. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sleď sám o sobě obsahuje poměrně velké množství tuku, další tuk je v tomto výrobku přidaný v nálevu, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o olej s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně.

Náhrada

Vhodnější jsou rybí výrobky ve vlastní šťávě, které obsahují méně tuku a mají tudíž nižší energetickou hodnotu. Nejlepší volbou jsou však vhodně upravené čerstvé ryby.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři