TOPlist


Databáze potravin

Sardelová pasta

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1010 kJ
  • Bílkoviny: 7 g
  • Tuky: 24 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 6.7 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 24.3 g
Jedná se o výrobek z nakládaných sardelí, oleje, soli a přídatných látek. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. V tomto výrobku je velké množství přidaného tuku, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o tuk s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Obsah bílkovin je v tomto produktu nižší. Energetická hodnota je poměrně vysoká, proto tento výrobek do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky, které neobsahují přidaný tuk, například rybí výrobky ve vlastní šťávě nebo v octovém nálevu. Nejlepší volbou jsou však vhodně upravené čerstvé ryby.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma