TOPlist


Databáze potravin

Tuňák uzený

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 580 kJ
  • Bílkoviny: 24 g
  • Tuky: 4 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 1.1 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 3.6 g
Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tuňák obsahuje přijatelné množství tuku, jedná se navíc o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Nevýhodou uzeného tuňáka je vysoký obsah soli, konzumujte ho proto pouze v malém množství.

Náhrada

Lepší variantou jsou vhodně upravené čerstvé ryby, které neobsahují vysoké množství soli.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma