TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Uzenáč
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 490 kJ
Bílkoviny: 16 g SAFA: 1.7 g
Tuky: 6 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2 g

Jedná se o pokrm ze sledě. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tento pokrm obsahuje přijatelné množství tuku, jedná se navíc převážně o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Nevýhodou uzených výrobků je však vysoký obsah soli, konzumujte je proto pouze v malém množství.

Náhrada

Lepší variantou jsou vhodně upravené čerstvé ryby, které neobsahují vysoké množství soli.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři