TOPlist


Databáze potravin

Uzenáč

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 490 kJ
  • Bílkoviny: 16 g
  • Tuky: 6 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 1.7 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 2 g
Jedná se o pokrm ze sledě. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tento pokrm obsahuje přijatelné množství tuku, jedná se navíc převážně o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Nevýhodou uzených výrobků je však vysoký obsah soli, konzumujte je proto pouze v malém množství.

Náhrada

Lepší variantou jsou vhodně upravené čerstvé ryby, které neobsahují vysoké množství soli.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma