TOPlist


Databáze potravin

Jogurt bílý smetanový průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 500 kJ
  • Bílkoviny: 3 g
  • Tuky: 10 g
  • Sacharidy: 4 g
  • SAFA: 6.8 g
  • Cukry: 4 g
  • Vláknina: 0.2 g
  • Sůl: 0.1 g
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Smetanový jogurt obsahuje minimálně 10 % tuku, energetická hodnota je proto poměrně vysoká a není vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou je polotučný bílý jogurt, který obsahuje výrazně méně tuku a energie.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma