TOPlist


Databáze potravin

Grácia jogurt dezertní stracciatella (Müller)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 590 kJ
  • Bílkoviny: 4.1 g
  • Tuky: 5.3 g
  • Sacharidy: 18 g
  • SAFA: 3.6 g
  • Cukry: 18 g
  • Vláknina: 0.1 g
  • Sůl: 0.12 g
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt s vyšším obsahem tuku a velmi vysokým obsahem přidaného cukru. Tento jogurt má proto poměrně vysokou energetickou hodnotu a raději ho do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru a s nižším obsahem tuku, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma