TOPlist


Databáze potravin

Hollandia Selský jogurt Stevia

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 320 kJ
  • Bílkoviny: 2.9 g
  • Tuky: 3.1 g
  • Sacharidy: 9 g
  • SAFA: 1.7 g
  • Cukry: 8 g
  • Vláknina: 1 g
  • Sůl: 0.12 g
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt, část cukru je nahrazena stévií, energetická hodnota a obsah cukru je tedy nižší než u klasických ochucených jogurtů. Tento jogurt můžete v přiměřeném množství občas zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma