TOPlist


Databáze potravin

Jihočeský tradiční jogurt ochucený (Madeta)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 400 kJ
  • Bílkoviny: 5.5 g
  • Tuky: 2.8 g
  • Sacharidy: 12 g
  • SAFA: 1.9 g
  • Cukry: 12 g
  • Vláknina: 0.2 g
  • Sůl: 0.2 g
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt z nehomogenizovaného mléka zrající přímo ve sklenici, proto se téměř veškerý tuk ukládá na povrchu a zbylý jogurt je nízkotučný. I při zamíchání tukové vrstvy je celkový obsah tuku poměrně nízký. Obsah cukru je oproti většině ostatních ochucených jogurtů nižší. Tento jogurt můžete občas zařadit do jídelníčku, při redukční dietě však odstraňte horní tukovou vrstvu.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma