TOPlist


Databáze potravin

Jogurt ovčí průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 390 kJ
  • Bílkoviny: 5 g
  • Tuky: 6 g
  • Sacharidy: 4 g
  • SAFA: 4.1 g
  • Cukry: 4 g
  • Vláknina: 0.2 g
  • Sůl: 0.1 g
Ovčí jogurt se svým složením významně neliší od jogurtu z mléka kravského. Je tedy zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahuje menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Množství tuku může být vyšší, sledujte proto složení a vybírejte jogurty s nižším obsahem tuku.

Náhrada

Volte jen jogurty, které obsahují méně tuku. Ovčí jogurt můžete nahradit klasickým jogurtem z kravského mléka, který má velmi podobné složení.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma