TOPlist


Databáze potravin

K-Classic Bílý jogurt 3,9 %

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 270 kJ
  • Bílkoviny: 3.8 g
  • Tuky: 3.9 g
  • Sacharidy: 3.6 g
  • SAFA: 2.8 g
  • Cukry: 3.5 g
  • Vláknina: 0.2 g
  • Sůl: 0.1 g
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Energetická hodnota tohoto jogurtu je poměrně nízká a je vhodné ho zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada

Polotučný jogurt můžete zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit jogurtem nízkotučným.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma