TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kunín nízkotučný Beskydský bílý jogurt 0,1%
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 158 kJ
Bílkoviny: 4.6 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.1 g Cukry: 4.5 g
Sacharidy: 4.5 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o nízkotučný jogurt, který neobsahuje téměř žádný tuk, přičemž je zachována přítomnost většiny prospěšných látek (zejména vápníku), energetická hodnota je velmi nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Tento jogurt je vhodné zařazovat do jídelníčku, můžete ho občas nahradit jogurtem polotučným, který má výrazně lepší senzorické vlastnosti a obsah tuku není zas tak vysoký.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři