TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Pilos borůvka jogurt
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 400 kJ
Bílkoviny: 4 g SAFA: 2.1 g
Tuky: 2.6 g Cukry: 12.3 g
Sacharidy: 13.8 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt s přidaným cukrem, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto ovocné jogurty zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři