TOPlist


Databáze potravin

Jihočeský tvaroh tučný

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 532 kJ
  • Bílkoviny: 8.5 g
  • Tuky: 9 g
  • Sacharidy: 3.2 g
  • SAFA: 5.9 g
  • Cukry: 3.2 g
  • Vláknina: 0.5 g
  • Sůl: 0.09 g
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje poměrně dost tuku, energetická hodnota je proto poměrně vysoká a není vhodné ho zařazovat při redukční dietě ve větším množství do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou je tvaroh nízkotučný nebo polotučný, které obsahují výrazně méně tuku a energie.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma