TOPlist


Databáze potravin

Julian tvarohový dezert (Olma)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 577 kJ
  • Bílkoviny: 5.3 g
  • Tuky: 6.9 g
  • Sacharidy: 13.6 g
  • SAFA: 4.1 g
  • Cukry: 13 g
  • Vláknina: 0.5 g
  • Sůl: 0.1 g
Jedná se o tvarohový dezert s různými příchutěmi. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje poměrně vysoké množství tuku a velké množství přidaného cukru, energetická hodnota je proto vysoká a není příliš vhodné ho při redukční dietě zařazovat pravidelně do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou mléčné výrobky s nižším obsahem tuku a bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh s trochou čerstvého ovoce nebo kakaa.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma