TOPlist


Databáze potravin

K-Classic Tvaroh odtučněný

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 281 kJ
  • Bílkoviny: 12 g
  • Tuky: 0.2 g
  • Sacharidy: 4.1 g
  • SAFA: 0.1 g
  • Cukry: 4.1 g
  • Vláknina: 0.5 g
  • Sůl: 0.1 g
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Nízkotučný tvaroh obsahuje jen velmi malé množství tuku, přičemž je zachována přítomnost většiny prospěšných látek (zejména vápníku), energetická hodnota je nízká a je vhodné tento tvaroh zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Nízkotučný tvaroh zařazujte do jídelníčku, můžete ho občas nahradit tvarohem polotučným, který má lepší senzorické vlastnosti a obsah tuku není zas tak vysoký.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma