TOPlist


Databáze potravin

Olešnický tvaroh měkký

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 360 kJ
  • Bílkoviny: 16 g
  • Tuky: 1 g
  • Sacharidy: 3 g
  • SAFA: 0.7 g
  • Cukry: 3 g
  • Vláknina: 0.5 g
  • Sůl: 0.1 g
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje velmi malé množství tuku, jedná se o bohatý zdroj cenných látek, zejména bílkovin a vápníku a můžete ho proto zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Nízkotučný tvaroh zařazujte do jídelníčku, můžete ho občas nahradit tvarohem polotučným, který má lepší senzorické vlastnosti a obsah tuku není zas tak vysoký.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma