TOPlist


Databáze potravin

Sedlčanský tvaroh tvrdý

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 500 kJ
  • Bílkoviny: 24 g
  • Tuky: 0.5 g
  • Sacharidy: 4.3 g
  • SAFA: 0.3 g
  • Cukry: 4.3 g
  • Vláknina: 0.5 g
  • Sůl: 0.07 g
Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tvrdý tvaroh obsahuje velmi malé množství tuku, díky vyšší sušině je energetická hodnota vyšší, ale jedná se o bohatý zdroj cenných látek, zejména bílkovin a vápníku a můžete ho proto v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Strouhaný tvaroh je vhodný použít na posypání sladkých i slaných pokrmů, celý pokrm se tak obohatí o plnohodnotné bílkoviny a vápník.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma