TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Sýr nízkotučný polotvrdý 20% průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 900 kJ
Bílkoviny: 29 g SAFA: 6.1 g
Tuky: 9 g Cukry: 2.4 g
Sacharidy: 3 g Vláknina: 0 g
Sůl: 1.7 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Sýr s 20 % tuku v sušině obsahuje poměrně málo tuku a energetická hodnota je ještě přijatelná. Tento sýr můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Z tvrdých a polotvrdých sýrů jsou tyto sýry nejvhodnější. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři