TOPlist


Databáze potravin

Sýr nízkotučný polotvrdý 20% průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 900 kJ
  • Bílkoviny: 29 g
  • Tuky: 9 g
  • Sacharidy: 3 g
  • SAFA: 6.1 g
  • Cukry: 2.4 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 1.7 g
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Sýr s 20 % tuku v sušině obsahuje poměrně málo tuku a energetická hodnota je ještě přijatelná. Tento sýr můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Z tvrdých a polotvrdých sýrů jsou tyto sýry nejvhodnější. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky, které obsahují ještě výrazně méně tuku.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma