TOPlist


Databáze potravin

Tavený sýr nízkotučný do 30% průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 670 kJ
  • Bílkoviny: 14 g
  • Tuky: 9 g
  • Sacharidy: 5 g
  • SAFA: 6.1 g
  • Cukry: 4 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 2.4 g
Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Sýry s 30 % tuku v sušině a méně obsahují poměrně malé množství tuku a mají přijatelnou energetickou hodnotu, můžete je proto v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Tyto sýry můžete v přiměřeném množsví konzumovat. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma