TOPlist


Databáze potravin

Tavený sýr 60 % a více průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1300 kJ
  • Bílkoviny: 11 g
  • Tuky: 28 g
  • Sacharidy: 2 g
  • SAFA: 18.9 g
  • Cukry: 2 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 2.4 g
Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Sýry s 60 % tuku v sušině a více obsahují již velmi vysoké množství tuku a mají vysokou energetickou hodnotu, proto je nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma