TOPlist


Databáze potravin

Javor tavený

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1000 kJ
  • Bílkoviny: 8 g
  • Tuky: 19.5 g
  • Sacharidy: 8.4 g
  • SAFA: 7.7 g
  • Cukry: 5.3 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 2 g
Jedná se o tavený výrobek, ve kterém je obsažen rostlinný tuk. Obsah nasycených mastných kyselin je proto nižší, někomu však mohou vadit horší chuťové vlastnosti oproti klasickým sýrům. Tento výrobek obsahuje poměrně vysoké množství tuku, proto ho při redukční dietě nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry s vyšším obsahem bílkovin. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma