TOPlist


Databáze potravin

Ovčí sýr ve slaném nálevu

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1370 kJ
  • Bílkoviny: 20 g
  • Tuky: 27 g
  • Sacharidy: 1 g
  • SAFA: 18.2 g
  • Cukry: 1 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 4 g
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Tento sýr má vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku a soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma