TOPlist


Databáze potravin

Pokrmový tuk na samžení

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 3780 kJ
  • Bílkoviny: 0 g
  • Tuky: 99 g
  • Sacharidy: 1 g
  • SAFA: 64.4 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0 g
Jedná se o 100% tuk, který je vyroben nejčastěji z palmového tuku, řepkového oleje a ztužených tuků. Pokrmové tuky neobsahují žádnou vodu a jsou tepelně stabilní, proto se hodí na pečení, smažení a fritování. Odolnost vůči vysokým teplotám je zajištěna díky vysokému obsahu nasycených mastných kyselin, které nejsou z výživového hlediska vhodné. Nevhodné trans mastné kyseliny už současné výrobky téměř neobsahují. Svým složením však pokrmové tuky nejsou ideální, a proto je do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější je smažit na oleji, nejlépe řepkovém nebo rafinovaném olivovém. Místo pokrmového tuku můžete na smažení použít také tekutý emulgovaný tuk (Rama cullinesse).

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma