TOPlist


Databáze potravin

Amarant

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1520 kJ
  • Bílkoviny: 15 g
  • Tuky: 7 g
  • Sacharidy: 60 g
  • SAFA: 0.2 g
  • Cukry: 1.3 g
  • Vláknina: 13 g
  • Sůl: 0.01 g
Amarant, jiným názvem laskavec, se řadí mezi pseudocereálie. Oproti klasickým obilovinám obsahuje více bílkovin s vyšší biologickou hodnotou a více tuku, který má také příznivé složení. Stejně jako obiloviny je bohatým zdrojem škrobu, některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Amarant neobsahuje lepek, je proto vhodný i pro bezlepkovou dietu. Používá se jako zelenina nebo jako obilnina.

Náhrada

V přiměřeném množství je vhodné amarant zařazovat do jídelníčku. Nahradit ho můžete jinými běžnějšími typy obilovin.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma