TOPlist


Databáze potravin

Čirok

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1420 kJ
  • Bílkoviny: 11 g
  • Tuky: 3 g
  • Sacharidy: 67 g
  • SAFA: 0.5 g
  • Cukry: 1.4 g
  • Vláknina: 6 g
  • Sůl: 0.4 g
Jedná se o rostlinu z čeledi lipnicovitých, jejíž zrna se používají pro výrobu mouky, sušenek a řady dalších výrobků. Čirok je především bohatým zdrojem škrobu, dále obsahuje bílkoviny a malé množství tuku. Je zdrojem některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny, významný je také díky vyššímu obsahu antioxidantů. Čirok neobsahuje lepek, je proto možné ho využít i pro bezlepkovou dietu.

Náhrada

V přiměřeném množství je vhodné čirok zařazovat do jídelníčku. Nahradit ho můžete jinými běžnějšími typy obilovin.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma