TOPlist


Databáze potravin

Kamut

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1520 kJ
  • Bílkoviny: 15 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 70 g
  • SAFA: 0.5 g
  • Cukry: 2 g
  • Vláknina: 9 g
  • Sůl: 0.04 g
Kamut je starodávný druh pšenice, který oproti klasické pšenici obsahuje mírně vyšší množství bílkovin, tuku a minerálních látek. Má stejné využití jako pšenice, používá se pro výrobu mouky, pečiva a řady dalších výrobků. Zrna lze uvařit a konzumovat přímo nebo je použít například pro přípravu pomazánek, karbanátků apod.

Náhrada

Kamut můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete běžnějšími typy obilovin.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma