TOPlist


Databáze potravin

Mouka sójová odtučněná

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1330 kJ
  • Bílkoviny: 50 g
  • Tuky: 1.8 g
  • Sacharidy: 25 g
  • SAFA: 0.3 g
  • Cukry: 7.3 g
  • Vláknina: 20 g
  • Sůl: 0 g
Jedná se o mouku ze sójových bobů, ze které byl během výroby odstraněn olej. Oproti klasické mouce vyrobené z obilovin má velmi vysoký obsah poměrně kvalitních bílkovin a nižší obsah sacharidů, dále obsahuje některé vitaminy, minerální látky a vlákninu. Sójová mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i při bezlepkové dietě. Lze ji použít pro zahušťování, ve směsi s běžnou moukou také pro přípravu pečiva. Sójová mouka je bohatým zdrojem bílkovin, ale také energie, používejte ji proto jen v přiměřeném množství.

Náhrada

V přiměřeném množství můžete sójovou mouku používat, nahradit ji můžete celozrnnou moukou vyrobenou z obilovin, například žitnou či ječnou.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma