TOPlist


Databáze potravin

Otruby

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1155 kJ
  • Bílkoviny: 16.8 g
  • Tuky: 5.7 g
  • Sacharidy: 38 g
  • SAFA: 0.7 g
  • Cukry: 2.3 g
  • Vláknina: 40.4 g
  • Sůl: 0.01 g
Otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování obilovin. Jsou především bohatým zdrojem vlákniny, která napomáhá správnému fungování trávicího traktu a slouží jako prevence řady onemocnění. Otruby se dají využít jako přídavek do jogurtu, obilných kaší nebo při pečení. Není však vhodné otruby konzumovat ve velkém množství, nadměrný příjem vlákniny zhoršuje využitelnost důležitých živin a může mít další negativní účinky.

Náhrada

Konzumace otrub je velmi příznivá, není však vhodné je konzumovat ve velkém množství. Otruby můžete nahradit například ovesnými vločkami.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma