TOPlist


Databáze potravin

Rýže jasmínová (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1470 kJ
  • Bílkoviny: 7 g
  • Tuky: 0.6 g
  • Sacharidy: 78 g
  • SAFA: 0.2 g
  • Cukry: 0.3 g
  • Vláknina: 1.3 g
  • Sůl: 0.01 g
Jasmínová rýže se používá nejčastěji v asijské kuchyni a je typická svojí lepivou strukturou a specifickou vůní. Hlavní složkou rýže je škrob, dále obsahuje malé množství bílkovin a ostatních živin obsahuje loupaná rýže jen nevýznamná množství. Tento druh rýže má navíc vysoký glykemický index, zařazujte ji do jídelníčku proto pouze výjimečně.

Náhrada

Vhodnější alternativou je rýže natural, parboiled nebo basmati, které mají nižší glykemický index a obsahují více prospěšných látek (vláknina, vitaminy, minerální látky). Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma