TOPlist


Databáze potravin

Vločky ječné

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1440 kJ
  • Bílkoviny: 9 g
  • Tuky: 2.2 g
  • Sacharidy: 69 g
  • SAFA: 0.4 g
  • Cukry: 0.5 g
  • Vláknina: 11 g
  • Sůl: 0.04 g
Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Ječné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Ječné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Ječné vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma