TOPlist


Databáze potravin

Vločky pšeničné

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1420 kJ
  • Bílkoviny: 10 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 68 g
  • SAFA: 0.4 g
  • Cukry: 0.6 g
  • Vláknina: 12 g
  • Sůl: 0 g
Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Pšeničné vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Pšeničné vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Pšeničné vločky můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Ještě vhodnější jsou například vločky ovesné nebo pohankové, kterí obsahují navíc další příznivé látky.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma