TOPlist


Databáze potravin

Vločky rýžové

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1520 kJ
  • Bílkoviny: 8 g
  • Tuky: 2.5 g
  • Sacharidy: 75 g
  • SAFA: 0.8 g
  • Cukry: 0.4 g
  • Vláknina: 4 g
  • Sůl: 0.03 g
Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Rýžové vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují neplnohodnotné bílkoviny a malé množství kvalitního tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Rýžové vločky neobsahují lepek, lze je proto konzumovat i při bezlepkové dietě. Vločky lze použít k přípravě kaší, placek, nádivek, k zahušťování polévek, omáček apod.

Náhrada

Rýžové vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma