TOPlist


Databáze potravin

Vločky sójové

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1720 kJ
  • Bílkoviny: 36 g
  • Tuky: 14 g
  • Sacharidy: 35 g
  • SAFA: 3 g
  • Cukry: 3 g
  • Vláknina: 8 g
  • Sůl: 0.01 g
Sójové vločky se získávají speciální technologií ze sójových bobů. Sója se řadí mezi olejniny, a proto se svým složením velmi liší od obilných výrobků. Sójové vločky obsahují více bílkovin, mají velmi vysoký obsah tuku vhodného složení a nižší obsah sacharidů, dále obsahují některé vitaminy, minerální látky a vlákninu. Sója neobsahuje lepek, je proto vhodná i při bezlepkové dietě. Sójové vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod. Sójové vločky jsou bohatým zdrojem bílkovin a kvalitního tuku, energetická hodnota je však poměrně vysoká a raději je nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada

Sójové vločky konzumujte pouze v malém množství, nahradit je můžete obilnými vločkami, například ovesnými.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma