TOPlist


Databáze potravin

Vločky špaldové

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1440 kJ
  • Bílkoviny: 14 g
  • Tuky: 2.5 g
  • Sacharidy: 64 g
  • SAFA: 0.5 g
  • Cukry: 0.3 g
  • Vláknina: 10 g
  • Sůl: 0 g
Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Špalda je starodávný druh pšenice. Špaldové vločky jsou tedy především zdrojem škrobu, mírně vyššího množství bílkovin a malého množství tuku. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Špaldové vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod.

Náhrada

Špaldové vločky můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je lze jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma