TOPlist


Databáze potravin

Chléb žitný průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 950 kJ
  • Bílkoviny: 5 g
  • Tuky: 1.7 g
  • Sacharidy: 44 g
  • SAFA: 0.2 g
  • Cukry: 1.6 g
  • Vláknina: 6.8 g
  • Sůl: 1.2 g
Jedná se o chléb vyrobený převážně z žitné mouky, která je oproti mouce pšeničné nutričně cennější. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Žitný chléb obsahuje oproti klasickému bílému pšeničnému chlebu více prospěšných látek, výhodou je také vyšší obsah vlákniny a nižší glykemický index. Žitný chléb můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Žitný chléb můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jiným celozrnným pečivem.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma