TOPlist


Databáze potravin

Chléb pšeničný celozrnný průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 940 kJ
  • Bílkoviny: 8 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 42 g
  • SAFA: 0.4 g
  • Cukry: 1.6 g
  • Vláknina: 7 g
  • Sůl: 1.2 g
Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb je vyráběn z vysokovymleté (celozrnné) pšeničné mouky, obsahuje tedy více vlákniny a vyšší množství vitaminů a minerálních látek než klasický bílý chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete celozrnný chléb konzumovat. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Pšeničný chléb můžete nahradit chlebem žitným, který obsahuje více prospěšných látek.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma