TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb moskevský průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 840 kJ
Bílkoviny: 5 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1 g Cukry: 3.5 g
Sacharidy: 43 g Vláknina: 6 g
Sůl: 1.3 g

Jedná se o žitno-pšeničný chléb, což znamená že převažuje mouka žitná. Chléb je obohacený o otruby a celozrnnou mouku. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb obsahuje celozrnnou mouku a otruby, má proto vyšší obsah vlákniny a vyšší obsah vitaminů a minerálních látek. Výhodou je také nižší glykemický index a nižší energetická hodnota než u klasického bílého pšeničného chleba. V přiměřeném množství můžete tento chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Tento chléb můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jiným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři