TOPlist


Databáze potravin

Chléb toustový rosický tmavý

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1100 kJ
  • Bílkoviny: 8.5 g
  • Tuky: 3.4 g
  • Sacharidy: 49 g
  • SAFA: 0.7 g
  • Cukry: 2.2 g
  • Vláknina: 0.8 g
  • Sůl: 1.6 g
Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb je vyráběn převážně z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje malé množství pšeničných otrub a tmavou barvu mu dodává cereální sladová směs. Obsah vlákniny a dalších příznivých látek však není o mnoho vyšší než u bílého chleba. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je celozrnný toustový chléb nebo jiné pečivo s co největším podílem celozrnné mouky. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Celozrnný žitný chléb - Porce na obrázku odpovídá 400 kJ.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma