TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb žitno pšeničný průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 920 kJ
Bílkoviny: 6.6 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1.1 g Cukry: 2.1 g
Sacharidy: 43.1 g Vláknina: 4.7 g
Sůl: 1.2 g

Jedná se o chléb vyrobený z žitné a pšeničné mouky, žitná mouka je oproti mouce pšeničné nutričně cennější. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Žitná mouka obsahuje oproti klasické bílé pšeničné více prospěšných látek, výhodou je také vyšší obsah vlákniny a nižší glykemický index. Tento chléb můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je celozrnné pečivo, které obsahuje více vlákniny a dalších prospěšných látek.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři