TOPlist


Databáze potravin

Super sandwich světlý

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1100 kJ
  • Bílkoviny: 8.7 g
  • Tuky: 3.4 g
  • Sacharidy: 48 g
  • SAFA: 1.1 g
  • Cukry: 3 g
  • Vláknina: 1.8 g
  • Sůl: 1.4 g
Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb je vyráběn z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je celozrnný toustový chléb nebo jiné pečivo s co největším podílem celozrnné mouky. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma