TOPlist


Databáze potravin

Dalamánek

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1160 kJ
  • Bílkoviny: 8 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 56 g
  • SAFA: 0.4 g
  • Cukry: 3.4 g
  • Vláknina: 5.4 g
  • Sůl: 2.4 g
Jedná se o pšenično-žitné nebo pšeničné pečivo s přídavkem obilného šrotu. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Dalamánek obsahuje obilné šroty, má proto mírně vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek než bílé pečivo. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete dalamánek zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma