TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kornspitz průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1130 kJ
Bílkoviny: 9.8 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2.1 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 50.3 g Vláknina: 3.9 g
Sůl: 1.6 g

Jedná se o vícezrnné pečivo z pšeničné mouky s přídavkem obilného šrotu, otrub a semínek. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Kornspitz obsahuje více vlákniny, vitaminů a minerálních látek než bílé pečivo. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete kornspitz zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři