TOPlist


Databáze potravin

Rohlík sójový

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1350 kJ
  • Bílkoviny: 11 g
  • Tuky: 7 g
  • Sacharidy: 51 g
  • SAFA: 0.8 g
  • Cukry: 1.1 g
  • Vláknina: 4 g
  • Sůl: 1.4 g
Jedná se o vícezrnné pečivo z pšeničné mouky, sójové mouky, šrotu a vloček. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je trochu vyšší. Jedná se především o zdroj energie, konzumujte proto toto pečivo v přiměřeném množství. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma