TOPlist


Databáze potravin

Chlebíčky rýžové průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1620 kJ
  • Bílkoviny: 8 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 83 g
  • SAFA: 0.4 g
  • Cukry: 4.2 g
  • Vláknina: 2 g
  • Sůl: 0.4 g
Jedná se o pufované chlebíčky. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, pufované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky s vyšším obsahem vlákniny, které mají nižší glykemický index, často se jedná například o žitné chlebíčky. Lepší než pufované výrobky jsou knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma