TOPlist


Databáze potravin

Křehký chléb průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1400 kJ
  • Bílkoviny: 10 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 67 g
  • SAFA: 0.8 g
  • Cukry: 3.4 g
  • Vláknina: 8 g
  • Sůl: 1.3 g
Jedná se o extrudované výrobky, jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Některé výrobky mají velmi nízký obsah vlákniny, ty jsou především zdrojem energie bez významného přínosu příznivých živin a jejich nevýhodou je vysoký glykemický index. Sledujte proto složení a vybírejte výrobky s vyšším obsahem vlákniny, ty mají glykemický index nižší a obsahují více příznivých látek. Křehký chléb vždy doplňte zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny. Křehký chléb můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma