TOPlist


Databáze potravin

Active křehké plátky průměr (Bona Vita)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1520 kJ
  • Bílkoviny: 10 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 76 g
  • SAFA: 0.6 g
  • Cukry: 3.8 g
  • Vláknina: 6 g
  • Sůl: 0.5 g
Jedná se o extrudované výrobky, jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Vybírejte výrobky s vyšším obsahem vlákniny, které obsahují více příznivých látek a mají nižší glykemický index. Vhodnější jsou plátky grahamové a žitné, které obsahují celozrnnou mouku a otruby. Méně vhodné jsou kukuřičné, sýrové a pohankové plátky. Křehký chléb vždy doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Křehký chléb můžete nahradit knäckebrotem, který obsahuje většinou ještě vyšší množství vlákniny. Křehký chléb můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma