TOPlist


Databáze potravin

Celozrnky průměr (Racio)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1800 kJ
  • Bílkoviny: 7 g
  • Tuky: 17 g
  • Sacharidy: 60 g
  • SAFA: 13.6 g
  • Cukry: 3 g
  • Vláknina: 7 g
  • Sůl: 0.8 g
Jedná se o pufované rýžové nebo pšeničné chlebíčky s polevou. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě mají i vysoký obsah cukru a tuku, jedná se navíc o tuk neznámého složení, který může být bohatý na nasycené mastné kyseliny. Energetická hodnota je velmi vysoká. Chlebíčky s polevou do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku a cukru. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma