TOPlist


Databáze potravin

Křehké kukuřičné tyčinky

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1551 kJ
  • Bílkoviny: 8.2 g
  • Tuky: 1.1 g
  • Sacharidy: 79 g
  • SAFA: 0.1 g
  • Cukry: 1.6 g
  • Vláknina: 3.9 g
  • Sůl: 0.7 g
Jedná se o extrudovaný výrobek z kukuřičné krupice a rostlinného oleje. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jedna tyčinka má ve výsledku energetickou hodnotu velmi nízkou. Nevýhodou extrudovaných výrobků je vyšší glykemický index, tento výrobek má navíc nízký obsah vlákniny, slouží proto především jako rychlý zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, proto ho do jídelníčku zařazujte pouze výjimečně a doplňte ho nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky z celozrnné mouky nebo s přídavkem otrub, které obsahují vyšší množství vlákniny a mají nižší glykemický index.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma