TOPlist


Databáze potravin

Raciolky jablko a skořice

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1630 kJ
  • Bílkoviny: 6.2 g
  • Tuky: 2.1 g
  • Sacharidy: 83.8 g
  • SAFA: 0.5 g
  • Cukry: 26.8 g
  • Vláknina: 2.2 g
  • Sůl: 0 g
Jedná se o ochucené pufované rýžové chlebíčky. Jedná se především o zdroj sacharidů a malého množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Nevýhodou tohoto výrobku je však vyšší obsah cukru, nízký obsah vlákniny a velmi vysoký glykemický index. Proto tento výrobek do jídelníčku raději pravidelně nezařazujte, je však zcela jistě vhodnější než sladké pufované výrobky s polevou, které obsahují mnoho tuku. Pokud budete tento výrobek konzumovat, jezte ho v kombinaci s nějakým zdrojem bílkovin (např. bílým jogurtem), čímž docílíte snížení glykemického indexu.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky s vyšším obsahem vlákniny a nižším obsahem cukru, které mají nižší glykemický index. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma