TOPlist


Databáze potravin

Suchar dietní

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1620 kJ
  • Bílkoviny: 12 g
  • Tuky: 3 g
  • Sacharidy: 76 g
  • SAFA: 1.4 g
  • Cukry: 2 g
  • Vláknina: 3 g
  • Sůl: 1.6 g
Jedná se o výrobek z pšeničné mouky, vody, droždí, tuku, cukru a soli. Je především zdrojem sacharidů, neplnohodnotných bílkovin a malého množství tuku. Obsah vlákniny je nízký, nevýhodou tohoto výrobku je vyšší glykemický index. Jedná se tedy především o rychlý zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, suchary proto zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně a konzumujte je vždy v kombinaci s nějakým zdrojem bílkovin.

Náhrada

Vhodnější jsou výrobky z celozrnné mouky nebo s přídavkem otrub, které obsahují vyšší množství vlákniny a mají nižší glykemický index. Vhodnou alternativou je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny. Suchar můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma